Tarzan suurlinnas (Nädal 5)

 5. Nädala raames sai loetud juhiseid ja soovitusi Internetis käitumise kohta.

Kirjutan ühest oma esimesest Internetis „võimu“ omamise kogemusest. 

Põhikooli lõpus tekkis olukord, kus pideva internetis aja veetmise tõttu õnnestus ühes jututoas moderaatoriks saada. Moderaatori puhul oli tegemist nö jututoa korrapidajaga, kes sai teiste jututoas osaliste üle oma võimu demonstreerida(seda võimalust muidugi pahatahtlikult ära ei kasutanud). Omal ajal tundus suur vastutus ja sai end tähtsana tunda.

Enamus ajast siiski midagi erilist ei olnud. Su sõnumid said kõrgema auastme tõttu veidi rohkem tähelepanu ning vastutasuks tegelesid jututoas korra hoidmisega. Trollid ja muidu jututoa ladusat kulgu segavad faktorid sai kerge vaevaga ära eemaldada/välja visata.

Tõsisem probleem tekkis enamasti siis kui „vanad kalad“ omavahel tülli pöörasid ja/või jututoa rahu rikkuma hakkasid. Seal oli juba sekkumiseks õige hetke leidmisega tükk tegemist. Lisaks veel kasutajate lahutamine ilma, et keegi ennast ebavõrdselt kohelduna ei tunneks. Alati oli ka oht, et kaks üksteise kõri kallal olevat kasutajat ühendavad oma jõud sinu kui korrakaitseorgani vastu.

Juba tuttavate jutuvestjate karistamise peamine eesmärk oli olukord kontrolli alla saada ilma inimesi jäädavalt ära ajamata. See raskendas sobiva lahenduse leidmist tunduvalt.

Huvitav kogemus ja igav ei hakanud.  

Comments

Popular posts from this blog

Häkkerid (Nädal 10)

IT juhtimine ja riskihaldus (Nädal 9)

IT-eetikakoodeks (Nädal 15)