Veebifoorum (Nädal 3)

Veebifoorum

Veebifoorum on veebileht või osa veebilehest, kus külastajatel on võimalik suhelda üksteisega postituste vahendusel. Foorumi struktuur on enamasti puukujuline: Foorumi all on erinevad administratsiooni poolt paika pandud kategooriad/alamfoorumid, mille all on omakorda erinevad tavakasutajate poolt loodud teemad, mille sees on tavakasutajate kirjutatud postitused. Tavaliselt on postitusi võimalik lugeda ka kasutajakontot omamata, kuid aruteludes osalemiseks on enamasti vaja luua siiski kasutajakonto.

Erinevaid foorumeid on samapalju kui on erinevaid inimesi. Otsingumootoreid kasutades on võimalik leida foorumeid pühendatud kindlatele valdkondadele (nt: filmid, arvutimängud, tehnika jne), kuid on ka foorumeid, kus võib rääkida kõigist ja kõigest.

Foorumi eellasteks saab pidada teatetahvlisüsteemi(BBS) ja jututubasid. Suurim erinevus võrreldes jututubadega on kasutajate poolt sisestatud sisu arhiveerimine. Foorumid ei nõua kasutajate vaheliseks suhtluseks reaalajas veebilehel olemist, vaid sõnumeid saab teistele lugemiseks postitada ja teiste sõnumeid lugeda pikema ajavahemiku vältel.



Kuvatõmmis Eesti kõige populaarsemast foorumist HV.

Comments

Popular posts from this blog

Häkkerid (Nädal 10)

IT juhtimine ja riskihaldus (Nädal 9)

IT-eetikakoodeks (Nädal 15)